Logo_special_olympics_nederland

Afgelopen weekend deed een recordaantal van zo'n 2.400 sporters met een verstandelijke beperking mee aan de Special Olympics Nationale Spelen in Nijmegen. Niet eerder was het evenement zo'n groot succes. Tijdens het sportspektakel streden de sporters in verschillende disciplines om het eremetaal. Het hele weekend werden wedstrijden gespeeld en zondag stond in het teken van de finales. De activiteiten vonden plaats in Nijmegen Groesbeek en Wijchen. Dit meldt Special Olympics Nederland.

De opening van de Special Olympics Nationale Spelen werd feestelijk gevierd door Frans Bauer en ambassadeur Jochem van Gelder. Alle sporters werden tijdens de ceremonie in het zonnetje gezet en zij werden onder luid gejuich verwelkomd in het Goffertstadion in Nijmegen. Ook de burgemeester van Nijmegen was aanwezig om de start van het sportweekend bij te wonen. “Heel veel succes en vooral plezier, want je wint al als je meedoet”, zo sprak burgemeester Bruls de sporters toe.

Hoewel het hele weekend in het teken van sport stond, was er ook genoeg ontspanning voor de sporters met een verstandelijke beperking. Op zaterdagavond was er een feestavond voor de sporters en hun begeleiders. Ook werd tijdens een speciale ceremonie de Special Olympics vlag overgedragen aan de Achterhoek, die het evenement organiseert in 2018.

In totaal deden zo'n 2.400 sporters mee aan de Special Olympics Nationale Spelen 2016. In totaal werd er in 18 sporten gestreden om de eerste plaats. Zo waren er wedstrijden in atletiek, bowlen, hockey, paardrijden, tennis en zwemmen. Naast de 2.400 sporters waren er afgelopen weekend ook zo'n 800 begeleiders aanwezig om hen aan te moedigen en te ondersteunen.

© Nationale Zorggids