Normal_normal_rolstoel_hand_ouderen_bejaarden

Peter Westerhuis heeft een fysieke beperking. Hij zit daardoor in een rolstoel en raakt daarom zijn EHBO-diploma kwijt. Na dertien jaar moet hij stoppen als vrijwilliger bij het Rode Kruis. De reden voor het niet verlengen van zijn diploma is dat hij uit zijn rolstoel zou kunnen vallen, waardoor hij zelf slachtoffer wordt. Dat meldt Hart van Nederland.

In zijn dertien jaar als vrijwilliger is het nooit een probleem geweest dat Peter in een rolstoel zat, tot nu. Zijn fysieke beperking wordt gezien als een complicerende factor. Als vrijwilliger heeft Peter jarenlang eerste hulp verleend, meerdere malen heeft hij een persoon moeten reanimeren. Ook zette hij zich in bij de Vierdaagse door als vrijwilliger bijvoorbeeld blaren door te prikken.

“We zijn primair een hulpverleningsorganisatie. We moeten er dus zeker van zijn dat iedereen aan alle competenties voldoet om een volledig EHBO-diploma  te krijgen”, zegt Rode Kruis in een reactie. Als advies geven ze aan Peter mee dat hij een deeldiploma kan halen zodat hij al vrijwilliger kan fungeren bij evenementen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids