Normal_app_smartphone_iphone

Sinds deze week is de nieuwste applicatie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) beschikbaar. De Berichtenapp voor Wmo en Jeugdzorg maakt het voor zorgaanbieders en gemeenten gemakkelijker om informatie uit te wisselen. Voorheen was het voor kleinere zorgaanbieders en gemeenten lastig om aan te sluiten op het landelijk berichtenverkeer, maar dankzij de app is dat geen probleem meer. Dat meldt Zorgvisie.

Omdat het landelijke berichtenverkeer nog niet voor iedereen toegankelijk was, ontwikkelden VNG en het programma Initiate de Berichtenapp. Ook kleinere gemeenten en zorgaanbieders blijven zo op de hoogte van de landelijke informatie-uitwisseling. De Berichtenapp dient tot 2017 als pilot. Als daarna blijkt dat de app nuttig en noodzakelijk is, blijft deze langer beschikbaar. Voor de uitwisseling van informatie worden de standaarden iWmo en iJw gehanteerd. De app is te downloaden via Google Play en de Apple Store. Ook is de applicatie beschikbaar via een laptop of vaste computer.

“We starten de pilot om goed te kijken of de app voldoet aan de behoeften van de gebruikers. Het berichtenverkeer is erg ingewikkeld. De app is zo gebruikersvriendelijk als mogelijk voor dit moment. De komende maanden kijken we kritisch of we nog verbeteringen kunnen aanbrengen”, aldus de VNG.

Door: Redactie Nationale Zorggids