Normal_sinterklaas

Stichting BABO Beeldtaal is op zoek naar een hoofdrolspeler die in een sinterklaasfilm voor dove kinderen wil spelen. In de film worden de meeste dialogen gespeeld in gebarentaal. Een voice-over zorgt ervoor dat de film toegankelijk is voor alle kinderen. Dat meldt Doof.nl.

Oprichter van de stichting Bas Bonnier weet uit ervaring dat kinderprogramma’s vaak slecht te volgen zijn voor slechthorende of dove kinderen. Zij kunnen vaak ook niet genieten van een film of serie omdat ze niet begrijpen wat er wordt gezegd. Bovendien is het voor jonge kinderen lastig om de ondertiteling te volgen. Daarom kwam Bonnier met het idee om een sinterklaasfilm te maken speciaal voor dove én horende kinderen. De première van de film staat gepland op 20 november 2016.

Voor de film is BABO Beeldtaal op zoek naar een hoofdrolspeler van ongeveer tien jaar oud met witblond haar en blauwe ogen. De stichting zoekt ook kinderfiguranten van verschillende leeftijden en achtergronden. De opnames zijn eind augustus, begin september in Delft. Aanmelden kan via info@babo-beeldtaal.nl

Door: Redactie Nationale Zorggids