Normal_sporten3345

Stichting SPZ stelt 28.000 euro beschikbaar voor werkplaatsprojecten waarmee beweging bij mensen met een verstandelijke beperking gestimuleerd wordt. Organisaties die hierop aanspraak willen maken kunnen hun project indienen via de website van Kennisplein Gehandicaptensector. Dat meldt het Kennisplein. 

Kennisplein Gehandicaptensector roept partijen in de gehandicaptenzorg op om hun idee voor een werkplaats in te dienen rondom het thema ‘aanpakken/methoden die mensen met een verstandelijke beperking stimuleert onbeperkt actief te bewegen’. Het is de bedoeling dat het project bruikbaar is voor sportverenigingen, buurtcoaches en begeleiders van verstandelijk beperkten. Het uiteindelijke product is vrij beschikbaar via het Kennisplein.

Ideeën voor een werkplaats kunnen tot en met 1 september worden ingediend via een aanmeldingsformulier. Passende ideeën bieden ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking en versterken de participatie van deze mensen. Een idee moet bewegen en sporten stimuleren, plus mogelijkheden bieden tot het uitbreiden van een sportief en sociaal netwerk. Ook dient er rekening gehouden te worden met het stimuleren van een gezondere leefstijl. De werkplaats moet binnen maximaal 1 jaar uitvoerbaar zijn.

Stichting SPZ steunt mensen met een verstandelijke beperking en wil dit doel verwezenlijken door financiële steun te verlenen aan verenigingen, stichtingen en projecten. 

Door: Redactie Nationale Zorggids