Normal_rolstoel_wielrenner

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is van 7 tot en met 12 september 2016 in Rio de Janeiro ter gelegenheid van de Paralympische Zomerspelen. Dat meldt het Koninklijk Huis. 

De Prinses is aanwezig bij de officiële opening op 7 september en woont de daaropvolgende dagen onder andere wedstrijden bij van het tafeltennis, rolstoelbasketbal, triatlon en roeien. Ook zal de Prinses medailles uitreiken tijdens de Spelen. Daarnaast brengt ze een bezoek aan het Paralympisch Dorp en ontmoet zij daar sporters, coaches en begeleiders van het Nederlandse team.

Prinses Margriet bezoekt de Paralympische Zomerspelen als lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). Het IPC coördineert en faciliteert sinds 1989, naast internationale wedstrijden voor gehandicapte topsporters, de Paralympische Zomer- en Winterspelen. Het Comité streeft er naar te laten zien dat iedereen in staat is door middel van sport succes te ervaren en anderen te inspireren.

Paralympic TeamNL bestaat uit 114 sporters, die om de medailles gaan strijden in 13 sporten: atletiek, bankdrukken, boccia, CP-voetbal, paardensport (dressuur), roeien, rolstoelbasketbal (mannen en vrouwen), rolstoeltennis, tafeltennis, triatlon, wielrennen (baan en weg), zeilen en zwemmen. Het team staat onder leiding van chef de mission André Cats.

Door: Redactie Nationale Zorggids