Normal_persfotocliniclownsapp

Vandaag lanceert CliniClowns de CliniClowns App. Zieke en gehandicapte kinderen kunnen hiermee contact maken met de clowns. Waar ze ook zijn, op het moment dat ze dat nodig hebben. Ook digitaal toveren CliniClowns een lach tevoorschijn, en zorgen ze voor plezier en ontspanning. Heel fijn voorafgaand aan een operatie, of als het kind op een geïsoleerde kamer ligt of er even helemaal doorheen zit. Dat meldt CliniClowns Nederland. 

CliniClowns heeft de app ontwikkeld om meer zieke kinderen een moment met een clown te gunnen. Kinderen liggen steeds korter in het ziekenhuis en kunnen bij het herstel thuis ook positieve kracht gebruiken. Daarnaast zijn de CliniClowns niet elke dag in het ziekenhuis aanwezig en met de app kan dat wel. Kinderen kunnen via de app webcammen met de clowns of digitaal spelen. Het kind kiest zelf de clown en hij of zij verschijnt in beeld. Chatten kan ook en elke dag zijn er een aantal liveshows te bekijken. 

De CliniClowns App is gratis te downloaden in de App store en in Google Play. Om te kunnen webcammen en chatten met de clowns is een lidmaatschap nodig. Dit is voorbehouden aan kinderen die ziek of handicapt zijn. CliniClowns belt ter controle met alle (ouders van) kinderen die lid willen worden. Het platform wordt zeer secuur gemonitord.

Door: Redactie Nationale Zorggids