Normal_zonmw_logo2

Zes projecten binnen het programma ‘Gewoon Bijzonder, Nationaal Programma Gehandicapten’ van ZonMw gaan binnenkort van start. De projecten zoeken een antwoord op vragen over gezondheid, gedrag en participatie. Onderzoek voor en over mensen met een beperking krijgt hiermee een nieuwe impuls. Dat meldt ZonMw. 

Binnen de projecten worden de vragen van mensen met een licht verstandelijke beperking, mensen met een meervoudige beperking en mensen met een niet-aangeboren hersenletsel behandeld. Het accent ligt met name op samenwerking in netwerkvorm. Wetenschappers, zorg- en onderwijsprofessionals, patiënten (of vertegenwoordigers van), mantelzorgers en andere betrokkenen gaan met de vragen aan de slag.

De projecten nemen deel aan een coachingstraject, waarbij de deelname van mensen met een beperking wordt bevorderd. Kennisplein Gehandicaptensector zorgt voor informatie-uitwisseling en via het Kennisplein kan ook worden deelgenomen aan activiteiten.

De zes projecten gaan onder andere over het bevorderen van een gezonde leefstijl bij mensen met een verstandelijke beperking, zelfbepaling, het samenbrengen van kennis en hoe om te gaan met een niet-aangeboren hersenletsel. De startbijeenkomst is op 16 september aanstaande. 

Door: Redactie Nationale Zorggids