Normal_vrouwe_justitia

Een man uit Den Bosch is onlangs gearresteerd omdat hij in 1997 een gehandicapte vrouw zou hebben verkracht. Hoewel er in 2014 door een ander misdrijf een DNA-match met de man binnenkwam, is deze niet goed verwerkt. De verdachte heeft hierdoor twee jaar lang op vrije voeten gelopen. Dit meldt RTL Nieuws. 

Het voorval vond plaats in 1997, toen een gehandicapte vrouw werd verkracht. Er is toen DNA gevonden, maar een match liet lange tijd op zich wachten. De nu 45-jarige man uit Den Bosch kwam twee jaar geleden voor een ander misdrijf in contact met de politie, waarbij ook DNA werd afgenomen. Die match is echter nooit goed afgewerkt door de politie en het Openbaar Ministerie.

“We betreuren het dat dit is fout gegaan. We gaan onderzoeken hoe dit kon gebeuren”, aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Waarom de match in juni van dit jaar alsnog werd ontdekt, is niet bekend. Wel is bekend dat de man afgelopen week alsnog is aangehouden. Hij is in de afgelopen twee jaar niet opnieuw in contact gekomen met de politie.

Het slachtoffer en haar familie hebben opgelucht gereageerd op het nieuws van de arrestatie. Zij hadden niet verwacht dat na 19 jaar nog een verdachte gearresteerd zou worden voor de verkrachting.

Door: Redactie Nationale Zorggids