Normal_restaurant_horeca_bediening

MEE NL werkt samen met zorgorganisatie Philadelphia en televisieproducent Vincent TV Producties aan een televisieserie waarin mensen met een beperking worden klaargestoomd tot een reguliere baan in de horeca. Dat meldt MEE NL.

Bij het zoeken naar werk lopen mensen met een beperking tegen vooroordelen aan: ze kunnen weinig, zijn lastig, hebben veel begeleiding nodig  en zijn vaak ziek. En dat terwijl het hebben van een baan zo belangrijk is om volwaardig te kunnen meedoen in de maatschappij. 

De TV-serie ‘Kitchen Impossible’ laat zien dat ook mensen met een arbeidshandicap talenten hebben. In acht afleveringen leidt chef Robert Kranenborg acht jonge mensen met diverse beperkingen op voor een reguliere baan in de horeca. Het gaat daarbij om verschillende beroepen: van gastvrouw tot sous-chef. Deelnemers krijgen een arbeidscontract van een jaar met als doel dat zij duurzaam aan het werk blijven. 

Angelika Herben, programmamanager participatie en arbeid en namens MEE NL betrokken bij de serie, legt uit waarom MEE aan het programma meewerkt: “We willen aan het grote publiek laten zien dat mensen met weinig tot geen arbeidsvermogen een reguliere werkgever toch veel kunnen opleveren. Er is daarbij veel mogelijk als ze maar de juiste ondersteuning krijgen.” Kitchen Impossible vanaf eind november wekelijks te zien op Net 5. 

Door: Redactie Nationale Zorggids