Logo_fonds_verstandelijk_gehandicapten

Vandaag gaat de landelijke collecteweek van Fonds Verstandelijk Gehandicapten van start. Het fonds vraagt aandacht en steun voor de positie van kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Projecten die participatie in de samenleving bevorderen worden met de opbrengsten gefinancierd. Dat meldt de Drachtster Courant.

“Velen kunnen werken, willen zelfstandig wonen, leren of een zinvolle dagbesteding hebben. Maar ook de mensen die ernstiger beperkt zijn verdienen aandacht en zorg en mooie ervaringen die hun leven verrijken”, aldus het fonds op de website. Tijdens de collecteweek haalt het geld op voor bijvoorbeeld aangepaste materialen voor gemeenschappelijke woonruimten, maneges, zorgboerderijen of aangepaste speelmaterialen voor kinderen met een beperking. Het fonds wil ook geld ophalen zodat mensen met een beperking kunnen deelnemen aan groepsactiviteiten, zoals zwemmen, fietsen of het bezoeken van een muziekfestival.

Tijdens de collecteweek van 26 september tot en met 2 oktober gaan 20.000 collectanten de straat op om geld op te halen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids