Normal_rolstoel_gehandicapt_handicap_horeca

Vandaag is de Week van de Toegankelijkheid van start gegaan. Het thema dit jaar is ‘Aan tafel!’, waarbij aandacht wordt gevraagd voor de toegankelijkheid en gastvrijheid van horecagelegenheden. Jaarlijks vragen mensen met een beperking tijdens de Week van de Toegankelijkheid aandacht voor een toegankelijke samenleving. In de week van 3 tot en met 8 oktober vinden er op verschillende plekken in Nederland activiteiten plaats rondom het thema van dit jaar. Dat meldt de Week van de Toegankelijkheid. 

De gehele week vragen Ieder(in), de Oogvereniging, Stichting Hoormij en het Revalidatiefonds aandacht voor de toegankelijkheid van eetgelegenheden in Nederland. Nog steeds lopen mensen met een beperking tegen problemen aan als zij een horecagelegenheid binnenkomen. Soms zijn de restaurants lastig toegankelijk voor rolstoelen, staat er onbegrijpelijke informatie op menukaarten of denkt het personeel onvoldoende mee met de klant die een beperking heeft.

Door aandacht te vragen voor de problemen hopen de organisaties dat mensen met een beperking of chronische ziekte uiteindelijk even goed kan deelnemen als ieder ander persoon. Dat de maatschappij fysiek toegankelijk is voor mensen met een beperking, dat zij zich overal welkom voelen en dat zij vrij zijn om hun eigen keuzes te maken. 

Door: Redactie Nationale Zorggids