Normal_handicap__rolstoel__kind__speciaal_onderwijs__beperking

Op 13 oktober is de aftrap van de campagne ‘Nederland Onbeperkt’ van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Met deze campagne wil de vereniging mensen met een beperking zichtbaar maken in de samenleving. Dat meldt Kennisplein Gehandicaptensector. 

De twee jaar durende campagne start op donderdag 13 oktober. Op de Stadshuisbrug in Utrecht kunnen aanwezig tussen 10.30 en 12.00 uur een post-it plakken op een groot bord, met daarop wat er voor hem of haar nodig is om te kunnen participeren in de samenleving. Tijdens de kick off is het campagneteam (bestaande uit mensen met een beperking) aanwezig, samen met VGN-bestuursvoorzitter Femke Halsema en rolstoeltennister Esther Vergeer. Esther is het boegbeeld van de campagne. 

VGN nodigt zorgprofessionals samen met hun cliënten uit om bij de aftrap aanwezig te zijn. Om vooraf een goede inschatting van het aantal aanwezige personen te kunnen maken, vraagt de organisatie iedereen om een aanmeldformulier in te vullen via vgn.nl/campagne/aftrap.

Door: Redactie Nationale Zorggids