Logo_logo_bartim_us_sonneheerdt

Vandaag is de collecteweek van Bartiméus Sonneheerdt gestart. Van 17 tot en met 29 oktober gaan vrijwilligers in het hele land langs de deuren om geld op te halen voor kinderen met een visuele beperking. Dat meldt Vereniging Bartiméus Sonneheerdt. 

De vereniging wil met de collecte dit jaar twee belangrijke onderwijsprojecten mogelijk maken. Het eerste project betreft het ontwikkelen van digitaal onderwijs. Kinderen met een visuele beperking hebben vaak niets aan de digitale lesmethodes in het regulier onderwijs. Bartiméus Sonneheerdt wil onderzoeken welke bestaande digitale lesmethodes aangepast kunnen worden, zodat ook kinderen met een visuele beperking er gebruik van kunnen maken. De vereniging hoopt 152.000 op te halen om dit mogelijk te maken.

Een tweede project dat de vereniging wil starten is de aanschaf van voelbare prentboeken, zodat ook peuters en kleuters met een visuele beperking populaire prentboeken kunnen ‘lezen’. Door een samenwerking aan te gaan met PrentenboekenPlus wil Bartiméus Sonneheerdt bestaande boeken opnieuw maken met reliëf, braille en grootletterdruk. Om dit project te starten is 22.000 euro nodig.

Iedereen die een steentje wil bijdragen wordt uitgenodigd om een online collectebus te maken. Deze kan gedeeld worden op Facebook, zodat Facebookvrienden kunnen doneren. 

Door: Redactie Nationale Zorggids