Normal_euro_geld_betalen__7_

Op 1 november opent naar verwachting de nieuwe subsidieronde van het ZonMw-programma ‘Gewoon Bijzonder’. Ditmaal is er aandacht voor kleinschalige projecten voor jongeren met een licht verstandelijke beperking in het sociale domein. Dat meldt ZonMw.

Gemeenten, zorgaanbieders en kennisinstellingen kunnen samen een subsidie aanvragen voor kortlopende onderzoeken naar participatie van jongeren met een licht verstandelijke beperking. In de subsidieaanvraag moet duidelijk naar voren komen dat het onderwerp aansluit op één van de kennisvragen van de organisatie. De subsidieronde hiervoor opent op 1 november. Aanvragen kunnen ingediend worden tot 31 januari 2017. Op 1 juni 2017 kunnen de gehonoreerde projecten van start.

Het programma ‘Gewoon Bijzonder, Nationaal Programma Gehandicapten’ van ZonMw is in het leven geroepen om kennis te ontwikkelen, te verspreiden en toe te passen om zorg en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel te verbeteren. Het doel is om deze mensen zelfstandiger te maken en meer zeggenschap te geven in de samenleving. Hiervoor heeft het ministerie van Volksgezondheid 8 miljoen euro beschikbaar gesteld. 

Door: Redactie Nationale Zorggids