Normal_samenwerking_fusie_handen_schudden

De Radboud Universiteit en Koninklijke Visio gaan meer samenwerken op het gebied van onderzoek naar visuele beperkingen. De diagnose, begeleiding en participatie voor mensen met een visuele beperking moet hierdoor verbeterd worden. Dat meldt Koninklijke Visio.

Beide partijen zoeken toenadering in hun onderzoeksactiviteiten gericht op visuele beperkingen. Vorige week woensdag ondertekenden Radboud en Koninklijke Visio hiertoe een samenwerkingsovereenkomst.

Koninlijke Visio en de onderzoeksgroep ‘Beweging in Zicht’ van de Radboud Universiteit richten zich de komende tijd op enkele projecten. Een van de projecten gaat over ‘smart toys’ waarbij sociale interacties en spelen van kinderen met een visuele beperking wordt bevorderd. Ook doen ze onderzoek naar de mogelijke ‘knik’ in de ontwikkeling van blindgeboren kinderen en staat de ontwikkeling van een test op de planning voor onderzoek naar autisme bij mensen met een verstandelijke en zintuiglijke beperking.

Radboud zal medewerkers van Visio instrueren bij het uitvoeren van onderzoek. En Visio zal aan de andere kant onderzoeksplekken bieden voor studenten en promovendi van de universiteit. 

Door: Redactie Nationale Zorggids