Logo_vgn_vereniging_gehandicaptenzorg_nederland_logo

Woensdag 2 november vindt de uitreiking van de Gehandicaptenzorgprijs 2016 plaats. Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) heeft de vier genomineerden voor deze prijs bekendgemaakt. De mindsettraining Levenslef, de werkwijze Voorlezen-plus, een lesbrief over niet-aangeboren hersenletsel en een e-learning over het ondersteunen bij seksualiteit maken kans op de hoofdprijs. Dat meldt VGN.

VGN maakt op woensdag 2 november aanstaande voor de zesde keer de winnaar van de Gehandicaptenzorgprijs bekend. De eerste prijs bestaat uit 10.000 euro en een kunstwerk. De andere drie genomineerden gaan naar huis met een bedrag van 1.500 euro. De genomineerden zijn geselecteerd door een jury.

De innovatie Levenslef is een mindsettraining. Mensen die zichzelf een groeimindset aanmeten stellen meer leerdoelen, gaan meer uitdagingen aan, zijn veerkrachtiger en meer gericht op de ontwikkeling van zichzelf, zo blijkt uit onderzoek. De training is voor mensen met een verstandelijke beperking en voor de professionals die met hen werken. De tweede genomineerde Voorlezen-plus is voorlezen voor mensen met een ernstige meervoudige beperking.

Met de e-learning ‘Ondersteunen bij seksualiteit: heel gewoon!’ krijgen begeleiders van mensen met een beperking handvatten om gesprekken over seksualiteit aan te gaan met hun cliënten. Tot slot is de lesbrief Niet-aangeboren hersenletsel: oorzaken, gevolgen, signalen en zorg genomineerd. Deze richt zich op studenten en professionals in wijkteams. De lesbrief draagt bij aan kennisontwikkeling en kwaliteit van zorg voor mensen met een hersenletsel. 

Door: Redactie Nationale Zorggids