Normal_dirk_van_den_broek

Supermarktketen Dirk van den Broek heeft in de maanden augustus en september een statiegeldactie georganiseerd voor het Prinses Beatrix Spierfonds. De actie heeft 30.881,65 euro opgeleverd. Dit geld komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Dat meldt het Prinses Beatrix Spierfonds. 

Anouska Ramaker (22 jaar) ontvangt uit handen van filiaalmanager Twan van Fessem. Een cheque van 30.881,65 euro. Anouska heeft de spierziekte FSHD. Door de ziekte verliezen de spieren steeds meer kracht, waardoor mensen uiteindelijk in een rolstoel kunnen belanden. Kenmerkend voor de spierziekte is het uitdrukkingsloze gezicht. Met deze cheque kan er een flinke stap gezet worden in wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. 

"De actie is een prachtig initiatief van de supermarktketen. We vinden het fantastisch dat Dirk van den Broek en haar klanten zich inzetten voor mensen met een spierziekte", aldus Jan-Ite de Ruijter, directeur Prinses Beatrix Spierfonds.

In Nederland hebben ruim 200.000 mensen een spierziekte. Er zijn 600 verschillende spierziekten. Sommige zijn dodelijk, sommige zijn erfelijk, maar ze hebben allemaal een verlammend effect op de spieren. Er zitten zo'n 600 spieren in een mensenlichaam en die sturen alles aan; lopen, plassen, fronsen, lachen, ademen. Een ziekte die spieren aantast, tast het hele lichaam en daarmee ook het hele leven van een persoon aan.  

Door: Redactie Nationale Zorggids