Normal_cochleair_implantaat

Twee nieuwe Keuzehulpen helpen dove mensen te kiezen voor een cochleair implantaat. Volwassenen met plotseling hoorverlies of mensen die voor de keuze van een cochleair implantaat staan, kunnen via www.PlotsdoofKeuzehulp.nl en www.CIKeuzehulp.nl met interactieve infographics de meest betrouwbare en relevante informatie vinden of cochleair implantaten. De Keuzehulpen zijn een initiatief van Stichting Hoormij, Divers Doof en Dovenschap. Dat meldt 

Plotselinge doofheid is een zeer ingrijpende gebeurtenis in iemands leven. Communiceren wordt lastig, en vragen over het gebruik van hulpmiddelen komen naar boven. Cochleair implantaten zijn een oplossing, ook voor mensen die al langere tijd doof zijn en op zoek zijn naar een oplossing. Informatie over de verschillende implantaten is vaak niet op één plek te vinden en informatie hierover is niet altijd even duidelijk. Daarom hebben Stichting Hoormij, Divers Doof en Dovenschap twee Keuzehulpen opgesteld. Door een duidelijk en compleet overzicht van de mogelijkheden, wordt de keuze voor een implantaat gemakkelijker gemaakt. 

De informatie uit de Keuzehulpen is te gebruiken in gesprekken met de huisarts en andere zorgverleners, de cliënt zelf en naasten. Gebruikers van één van de Keuzehulpen kunnen een persoonlijk overzicht downloaden met daarin uitgebreide, extra informatie. In dit persoonlijk overzicht staan belangrijke vragen die aan de gebruiker gesteld worden om zo een goed geïnformeerde keuze te kunnen maken. 

Door: Redactie Nationale Zorggids