Logo_vgn_vereniging_gehandicaptenzorg_nederland_logo

De winnaar van de Gehandicaptenzorgprijs 2016 is de e-learning ‘Ondersteunen bij seksualiteit: heel gewoon’. Zorgorganisaties Cello en Dichterbij geven met hun e-learning begeleiders van mensen een beperking handvatten om gesprekken over seksualiteit aan te gaan met hun cliënten. Dat meldt Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). 

De e-learning heeft de Gehandicaptenzorgprijs dit jaar gewonnen omdat het onderwerp seksualiteit op dit moment zeer relevant is, vindt de jury. Ondanks het belang van het onderwerp, is het voor begeleiders van mensen met een beperking vaak lastig om daarover gesprekken aan te gaan met hun cliënt. “In de praktijk blijkt praten over intimiteit en seksualiteit voor veel zorgverleners complex en niet vanzelfsprekend. Terwijl deze ondersteuning ontzettend belangrijk is voor een gezonde en veilige seksuele ontwikkeling”, zegt Frank Bluiminck, directeur van VGN. De e-learning kan eraan bijdragen om ondersteuning bij seksuele ontwikkeling net zo gewoon te maken als ondersteuning bij sociale of emotionele ontwikkeling.

De prijs is op woensdag 2 november uitgereikt tijdens de Kennismarkt van VGN. Cello en Dichterbij ontvingen een bedrag van 10.000 euro en een kunstwerk gemaakt door een kunstenares met een visuele beperking.

Door: Redactie Nationale Zorggids