Normal_duim-omhoog

Zorgkantoren krijgen van hun klanten een voldoende. Mensen die een persoonsgebonden budget (pgb) krijgen vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) vinden dat zorgkantoren de pgb-regeling op het gebied van administratie en ondersteuning goed uitvoeren. Dat blijkt uit onderzoek van Zorgverzekeraars Nederland, zo meldt de organisatie.

Bijna 1.800 pgb-houders reageerden op het onderzoek uitgevoerd door ResearchNed. De uitvoering van het pgb werd beoordeeld met een 71, en de ondersteuning die cliënten ontvangen met een 7,2. De pgb-houders kregen vragen over onder andere het verloop van de pgb-aanvraag, de zorgovereenkomsten en de huisbezoeken. 81 procent van de budgethouders ervaren de huisbezoeken als positief.

De manier waarop medewerkers met de budgethouders omgaan en de deskundigheid van de medewerkers maken dat de budgethouders deze services een ruime zeven geven. Bijna 90 procent van de respondenten is van mening dat de medewerkers goed luisteren en bijna hetzelfde percentage ziet dat medewerkers van zorgkantoren hun afspraken nakomen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids