Normal_mauricevandenbosch

Per 14 december start Maurice van den Bosch als nieuw lid van onze Raad van Toezicht. Hij richt zich op het aandachtsgebied wetenschappelijk onderzoek en informatietechnologie. Hij volgt daarmee Frits van Merode op. Dat meldt Stichting Vilans. 

Van den Bosch: “De inzet van IT, wearables, en smart devices in de zorg voor ouderen en chronische zieken zal een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Vilans speelt hierop in, en ziet dit als een strategisch speerpunt voor de komende jaren. Ik kijk er naar uit om vanuit een toezichthoudende rol mijn kennis en ervaring voor de organisatie beschikbaar te stellen en deze positie strategisch uit te breiden.”

Prof. dr. Maurice van den Bosch (1974) is hoogleraar Interventie Radiologie in het UMC Utrecht. Zijn voornaamste interesse is beeldgestuurde behandeling van kanker (oncologische interventies). Naast hoogleraar is Van den Bosch ook afdelingshoofd radiologie, en medisch manager divisie Beeld (afdelingen radiologie, nucleaire geneeskunde, en de radiotherapie wetenschap) in het UMC Utrecht. Hij is daar verantwoordelijk voor vierhonderd medewerkers, inclusief 140 PhD-studenten. Na zijn specialisatie tot radioloog werkte hij in de VS (Stanford University). In Utrecht heeft hij verder vormgegeven aan de groei van de afdelingen en de divisie, onder andere door het bouwen van een Center for Image-Sciences. In dat centrum is al het innovatieve onderzoek op het gebied van beeldtechnologie geclusterd voor het UMC Utrecht. 

De raad van toezicht van Vilans houdt toezicht op de realisatie van de doelen van de organisatie. De leden bewaken het maatschappelijk belang. Met de komst van Maurice van den Bosch telt de raad van toezicht van per 14 december zeven leden. 

Door: Redactie Nationale Zorggids