Normal_rolstoel22

Chantal Elbertsen zit al enkele jaren in een rolstoel. Toen ze acht jaar was, brak ze haar pols en ontwikkelde ze de eerste klachten. Nadat ze bij een wedstrijdje rolstoeltennis op haar rug viel, kon ze niet meer zelfstandig rechtop zitten. Waarom dat zo is, weet ze niet. Niemand heeft tot nu toe een diagnose kunnen stellen. Om erachter te komen wat haar mankeert, deed ze een oproep op televisie die tot nu toe tientallen tips heeft opgeleverd. Dat meldt de Gelderlander. 

De klachten van Elbertsen worden steeds erger. De beste ziekenhuizen en huisartsen van Nederland kunnen of willen haar niet helpen en intensieve revalidatietrajecten haalden niets uit.

Eind december plaatste ze een bericht op Facebook met de vraag: ‘Is er nog een arts die mij wil helpen aan een diagnose?’. Dit bericht is inmiddels ruim vierduizend keer gedeeld. Honderden mensen dragen oorzaken of oplossingen aan. Alle eventuele diagnoses zal Elbertsen bij een eventuele behandelaar neerleggen, die zo hopelijk snel een diagnose kan stellen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids