Normal_fotostraining3

Giathlon’17, een indoor triathlon waarmee zwemmend, fietsend en lopend geld opgehaald wordt voor de sporters met een handicap. Guus Hiddink traint twee Paralympischegouw winnaars, Bibian Mentel en Jetze Plat. Ook traint hij Toine van Peperstraten en Floortje Dessing om in één uur tijd zoveel mogelijk meters te maken voor dit fonds wervende sportevenement. Dat meldt Fonds Gehandicaptensport. 

Iedereen is welkom om mee te doen aan de Giathlon’17  op 19 februari in Sportboulevard Dordrecht. Het sportieve doel is om in één uur tijd zoveel mogelijk meters te maken met tien minuten zwemmen, dertig minuten fietsen en twintig minuten lopen. Dit zijn de drie meest toegankelijke sporten, die voor mensen met een handicap niet vanzelfsprekend zijn. Juist deze mensen met een handicap willen het zo graag, omdat het hun zelfvertrouwen, een betere fysieke conditie en een socialer leven geeft. 

Ruim 11.000 euro is er al opgehaald met Giathlon’17, maar dat is nog niet genoeg. Ook hierin gaan Stichting Giathlon en Fonds Gehandicaptensport voor goud, want er zijn ruim 1,7 miljoen mensen met een handicap, die graag willen sporten. Alle donaties worden geschonken aan het Fonds Gehandicaptensport, zodat sport voor iedereen vanzelfsprekend wordt. Het sportevenement, Giathlon’17, wordt mede mogelijk gemaakt door: Aviko, VodafoneZiggo, Univé, BDO, Aon Talent Foundation, Sportlife, Sports Media en Dordt Sport.  

Door: Redactie Nationale Zorggids