Normal_failliet__grafiek

Het Openbaar Ministerie heeft zorgaanbieder ZSV (Zorg Stichting Vivence) Wonen failliet laten verklaren. De Rotterdamse zorgaanbieder voor jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking kan de rekeningen niet betalen en cliënten dreigden op straat komen te staan. Dat meldt NOS.

De tachtig woningen van ZSV Wonen waren voorheen in beheer van Vivence die afgelopen december al failliet werd verklaard. De bestuurder van beide organisaties wordt ervan verdacht ruim zeven ton aan zorggelden te hebben verduisterd.

Omdat ZSV Wonen hierdoor grote financiële achterstanden heeft, kan het de zorg voor de cliënt niet meer aan. Het OM vroeg daarom de rechtbank in Rotterdam om een faillissement. Het is aan de curator om een andere zorgaanbieder te vinden die de cliënten kan overnemen.

Begin november 2016 gaf de Inspectie voor de Gezondheidszorg Stichting Vivence al een aanwijzing. Het ging specifiek om een locatie in Almere. Ook in 2015 kwam de zorginstelling in de problemen en werd het zelfs onder verscherpt toezicht gesteld. Dit leidde tot veel onrust bij de cliënten en medewerkers. Het ziekteverzuim was hoog en een aantal medewerkers waren ontslagen of vertrokken zelf. De overgebleven medewerkers werden overbelast. 

Door: Redactie Nationale Zorggids