Normal_den_haag_centraal__still_

Gemeenten zijn verplicht om beschutte werkplekken te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Den Haag is de eerste gemeente van Nederland die ermee is gestart. Binnenkort kunnen tweehonderd mensen met een arbeidsbeperking aan de slag als gemeentelijk ambtenaar. Hiervoor heeft de Haege Groep, sociale werkvoorzieningsbedrijf, een subsidie van 50.000 euro gekregen. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

Het college van burgemeester en wethouders trekt in totaal 2 miljoen euro uit voor het ontwikkelen van beschutte werkplekken. Voor de toekomstige gemeentelijk ambtenaren is een speciale salarisschaal gecreëerd, namelijk schaal A. Hoewel er niet in wordt geïndexeerd, gelden wel dezelfde arbeidsvoorwaarden als de reguliere gemeentelijke ambtenaren. “Het is jammer dat ander gemeenten hierbij nog achterblijven. Het is zo belangrijk”, zegt wethouder Rabin Baldewsingh over de koplopersrol van Den Haag.

Den Haag zou volgens de Participatiewet 148 beschutte werkplekken moeten creëren in 2018, maar dat doel is nu al bereikt. Sw-bedrijf de Haeghe Groep gaat de tweehonderd toekomstige medewerkers opleiden en in dienst nemen. De gemeente hoopt dat de eerste honderd medewerkers uiterlijk eind augustus in dienst komen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids