Normal_giathlon1064vcreditsmathildedusol__1_

Zondag 19 februari vond Giathlon’17 plaats in Dordrecht, een indoor triathlon waarmee je zwemmend, fietsend en lopend geld ophaalt voor de sporters met een handicap. Bibian Mentel, Jetze Plat, Arnold Vanderlyde, Carl Verheijen en Jiske Griffioen waren hierbij aanwezig als ambassadeurs. Floortje Dessing was net op tijd terug van opnames in Zwitserland om de kinderen en de bedrijventeams aan te moedigen. Er is een bedrag van ruim 44.000 opgehaald voor de sporters met handicap. Dat meldt de organisatie van de Giathlon.

Driehonderd deelnemers hebben in één uur tijd zoveel mogelijk meters gezwommen, gelopen en gefietst voor de sporters met een handicap. Zij hebben daar een bedrag van ruim 44.000 euro mee opgehaald. Koen Vergeer was de deelnemer die de hoogste donatie heeft opgehaald. Als prijs mag hij 1.000 euro subsidie toewijzen aan een vereniging naar keuze, ten behoeve van de sporters met een handicap.
Er zijn ruim 1,7 miljoen mensen met een handicap, die nog graag willen sporten bij een sportvereniging of club bij hen in de buurt. Het geeft mensen met een handicap zowel fysieke als mentale kracht en het biedt ze een groter socialer leven. Er kan nog tot 28 februari gedoneerd worden via www.giathlon.nl/doneer

Giathlon is een fondsenwervend sportevenement mede dankzij onze partners: Aviko, Aon Talent Foundation, Univé, BDO, Sportlife, Dordt Sport, Ziggo en Arko Sports Media, die het event mogelijk maken. De donaties gaan dan ook voor 100 procent naar Fonds Gehandicaptensport. Zij besteden het opgehaalde bedrag aan de sporters met een handicap. Met dit bedrag kan Fonds Gehandicaptensport meer dan 250 sporters met handicap, drie jaar lang wekelijks laten sporten bij een sportvereniging in zijn of haar buurt, ongeacht de leeftijd of handicap.

Door: Redactie Nationale Zorggids