Logo_als_nederland

Tijdens het Goed Geld Gala van de VriendenLoterij op 15 februari heeft Stichting ALS Nederland een cheque ter waarde van 254.147 euro ontvangen. Met dit bedrag kan de stichting een flinke impuls geven aan hulpmiddelenprogramma van ALSopdeweg! Dat meldt Stichting ALS Nederland.

ALS moet zo lang mogelijk een bijzaak blijven, vindt Stichting ALS Nederland. Met maximale bewegingsvrijheid ondanks toenemende invaliditeit. De stichting schreef met input van het ALS Centrum, ALS Patients Connected en ALSopdeweg! een projectvoorstel voor een uitbreiding van het hulpmiddelenprogramma van ALSopdeweg! om zo meer patiënten de mogelijkheid te bieden om alles uit het leven te halen wat er nog in zit, zonder daarin beperkt te worden door trage procedures en complexe regelgeving.

Dankzij de deelnemers aan de VriendenLoterij kan het komende jaar de aanschaf van een aantal praktische hulpmiddelen worden gerealiseerd. Hiermee krijgen direct twaalf ALS-patiënten én hun gezinnen meer bewegingsvrijheid en wordt zo de kwaliteit van hun leven vergroot. Wanneer een patiënt een hulpmiddel niet langer kan gebruiken worden de materialen teruggenomen, gecontroleerd en opnieuw ingezet. Met dit roulerende systeem verwachten de stichting in een periode van 5 jaar ongeveer 60 patiënten te kunnen bereiken.

“Sinds 2010 stellen wij hulpmiddelen beschikbaar aan ALS-patiënten. Natuurlijk hoop je op een dag overbodig te zijn, maar tot die tijd kunnen wij met deze fantastische gift hulpmiddelen leveren aan patiënten die dit zo hard én vaak snel nodig hebben”, zegt Bianca Weller-van Koningsveld, oprichter en directeur van Stichting ALSopdeweg!

Door: Redactie Nationale Zorggids