Normal_slapen_bed

De CloudCuddle is een bed dat speciaal ontworpen is voor kinderen met een fysieke en/of verstandelijke beperking. Het geeft ouders de vrijheid hun kind overal veilig te laten slapen. Het bed is ontwikkeld door student werktuigbouwkunde Lotte Leufkens, die inmiddels benoemd is tot studentondernemer van het jaar. Eind vorig jaar mochten twintig gezinnen de eerste vijf prototypes testen, met succes. Dat meldt RTL Nieuws.

De CloudCuddle komt per 1 juni aanstaande officieel op de markt voor 899 euro. “Ouders willen vooral een veilig systeem. Die kinderen moeten er alles mee doen. De stof moet brandvertragend zijn, de stof niet giftig, de constructie kindvriendelijk. Dat kost geld. We maken echt geen gigantische marge; wat we nu verdienen is het minimum”, licht Leufkens toe. Het bed zorgt er onder andere voor dat het kind 's nachts niet uit bed valt. Bovendien is het bed gemakkelijk te vervoeren, zodat het bijvoorbeeld ook bij opa en oma een veilige plek heeft.

Tijdens de internationale finale in Frankfurt nemen 50 studentenondernemers uit 50 verschillende landen het tegen elkaar op. Lotte kan nu al rekenen op professionele begeleiding van ervaren ondernemers en een geldbedrag van tienduizend euro die ten goede zal komen aan haar onderneming. Ook de overige acht deelnemers kunnen rekenen op professionele coaching van ervaren ondernemers die zelf ooit ook in de positie van de studenten zaten. Leufkens is van plan om na de finale te kijken naar de mogelijkheden voor een bedframe voor ouderen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids