Normal_chequeuitreikingnoordleasefcgroningen

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een beperking die om te kunnen sporten extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog steeds niet vanzelfsprekend. Lang niet overal is het sportaanbod toegankelijk of er ontbreken faciliteiten in de buurt. Fonds Gehandicaptensport heeft de missie om sport voor iedereen met een beperking structureel en dichtbij huis mogelijk te maken. Zo zet het zich samen met 1% FairShare® partner Noordlease in voor de sporters met een handicap in de regio Noord-Nederland. Dat meldt Fonds Gehandicaptensport. 

Door de bijdrage van 1% FairShare® partner Noordlease kan Fonds Gehandicaptensport meerdere start- en stimuleringssubsidies aan sportverenigingen in de regio Noord-Nederland (Groningen, Friesland, Drenthe) verstrekken. Op deze wijze wordt er een bijdrage geleverd aan het structureel verbeteren van het sportaanbod voor mensen met een handicap in deze regio.

In 2016 heeft Fonds Gehandicaptensport namens Noordlease 14 subsidies mogen verstrekken aan sportverenigingen. Op 18 maart, voorafgaand aan de wedstrijd FC Groningen – Willem II in het Noordlease Stadion, hebben de aanwezige verenigingen hun subsidie overhandigd gekregen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids