Normal_dsc_7258

De zesjarige Elise de Cock is het eerste meisje met downsyndroom dat meedoet aan een modecampagne van de Hema. De winkelketen was specifiek op zoek naar een meisje met het syndroom van Down om kleding in de maat 116-122 te laten zien in de nieuwste folder. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

“Wij willen als Hema uitstralen dat we supernormaal zijn. Gewoon, zoals de gemiddelde Nederlander. Dan moet je dat in de folder ook meenemen”, legt Hema-woordvoerder Marry Jansen uit. In 2002 stond het eerste jongetje met downsyndroom in een folder van de keten. Voor Jansen was het destijds al een logische keuze, echter duurde het even voordat de rest van het bedrijf bewust overstag ging.

Elises’ moeder vindt het mooi dat Hema er juist geen statement mee wil maken. Daarom laat ze haar kind hier graag aan meewerken. Alhoewel het in Nederland helemaal niet meer zo uitzonderlijk is, vind ik het wel goed om op een positieve manier aandacht te vragen voor het syndroom van Down. Dat ze een gewoon onderdeel zijn van deze samenleving.”

Door: Redactie Nationale Zorggids