Logo_logo_fonds_gehandicaptensport

Op 26 maart is de landelijke collecteweek voor Fonds Gehandicaptensport weer van start gegaan. Duizenden collectanten gaan tijdens de collecteweek, die tot en met 1 april loop, zoveel mogelijk geld op te halen voor de gehandicaptensport. Dat meldt Fonds Gehandicaptensport.

In Nederland zijn er circa 1,7 miljoen mensen met een handicap die graag zonder belemmering zouden willen sporten, dit is helaas nog niet altijd mogelijk. Om het sportaanbod voor alle sporters met een handicap toegankelijk te maken is veel geld nodig, daarom organiseert Fonds Gehandicaptensport ook dit jaar weer een landelijke collecte. Het doel: zo veel mogelijk geld ophalen voor sporters met een handicap. Omdat niemand buitenspel mag staan.

Sport maakt fysiek en mentaal sterker en helpt mensen met een handicap om beter om te gaan met de dagelijkse barrières. Sport is dus geen luxe maar noodzaak. Om sporten voor iedereen mogelijk te maken roept Fonds Gehandicaptensport op om geld te doneren.

Het collecteteam, dat bestaat uit vrijwillige collecte coördinatoren, collectanten en medewerkers van Fonds Gehandicaptensport, zet zich voorafgaand en tijdens de collecteweek met veel enthousiasme in. Fonds Gehandicaptensport ontvangt geen subsidie. De landelijke collecte is daarom een belangrijke bron van inkomsten. Dankzij de opbrengsten van de landelijke collecte kan het Fonds vele grote en kleine projecten ondersteunen.

Veel sportverenigingen ontvangen financiële bijdragen voor bijvoorbeeld de organisatie van toernooien of sportdagen; voor de aanschaf van sport- en spelmaterialen (bijvoorbeeld sportrolstoelen, een tillift); het doorvoeren van aanpassingen om een sportlocatie toegankelijk(er) te maken; maar bijvoorbeeld ook de mogelijkheid tot inzet van een extra begeleider of speciaal vervoer. Meer informatie is te vinden op http://fondsgehandicaptensport.nl/collecteweek. 

Door: Redactie Nationale Zorggids