Normal_rss_entry-82230

Een extra schepje er bovenop, zo noemt Johnny de Mol de opvolger van SynDroom. In het nieuwe RTL 4-programma Hotel SynDroom runt de presentator samen met vier jongeren met het Syndroom van Down een hotel. In iedere aflevering komen er jongeren met een beperking én met een droom langs.

"In Hotel SynDroom gaan we meer de diepte in dan in SynDroom”, verklaart De Mol aan BuzzE. “Omdat de jongeren een paar dagen in het hotel verbleven hebben we veel meer tijd met elkaar doorgebracht en was het contact ook intensiever. Daarnaast was het ontzettend gezellig; het liep iedere avond op een bonte avond uit.”

Als verschil met SynDroom, in 2015 bekroond met de Gouden Televizier-Ring, noemt De Mol dat bij Hotel SynDroom gekeken wordt waar de deelnemers zelf hun steentje kunnen bijdragen. “We hebben samen hun dromen verwezenlijkt. Voor niets gaat de zon op, zei ik dan en liet ze, met wat hulp, zelf dingen regelen. Je ziet dan dat hun zelfvertrouwen groeit en als iets lukte spatte het geluk ervan af.”

Juist dat opbouwen van het zelfvertrouwen geeft volgens Johnny een extra laag aan het programma. “Zo hadden we een jongen die autistisch is en als wens een vuurwerkshow wilde maken. Door het hele hotel hingen verborgen camera’s en in de loop van de dagen zag je hem op die beelden langzaam groeien en praatjes aanknopen. Dat raakt me.”

Na drie seizoenen SynDroom en één seizoen Hotel SynDroom heeft De Mol er nog geen genoeg van en wil hij graag nog een seizoen Hotel Syndroom maken, ‘om nog meer te gaan ontdekken hoe we samen dromen kunnen waarmaken’. “Met beperking is dat heftiger dan zonder beperking, maar het is juist zo leuk omdat er nooit gebeurt wat je verwacht.”

Hotel SynDroom is vanaf woensdag 29 maart om 21.25 uur te zien op RTL 4.

Door: ANP