Normal_normal_rolstoel_hand_ouderen_bejaarden

In een brief aan informateur Edith Schippers pleit de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) voor meer aandacht voor gehandicapten in de samenleving. De vereniging wil dat er een aantal punten worden opgenomen in het regeerakkoord. Dat meldt VGN.

De meeste punten waar VGN aandacht voor vraagt zijn al in lijn met de verkiezingsprogramma’s van de partijen die nu overleggen over een coalitie. Het nieuwe kabinet kan een bijdrage leveren aan een betere toekomst voor mensen met een beperking. VGN is van mening dat de huidige wet- en regelgeving aangepast moet worden om ervoor te zorgen dat de positie van mensen met een beperking versterkt. Ook zijn daarvoor enkele investeringen nodig.

VGN pleit ervoor mensen met een beperking beter te laten meedoen in de samenleving. De vereniging wil een echt sociaal domein creëren voor deze mensen en een persoonsvolgende Wet langdurige zorg opstellen die toegang biedt tot maatwerk. Tevens zijn er budgetten nodig die echt passen bij de zorgvraag van de cliënt, moeten de administratieve lasten in de gehandicaptenzorg worden aangepakt en dient er meer ruimte te komen voor onderzoek, opleiding en innovatie. 

Door: Redactie Nationale Zorggids