Normal_images__1_

Studenten van de TU Delft gaan dit jaar een exoskelet bouwen. Onlangs presenteerden ze hun plannen, samen met het ontwerp, waar demissionair staatssecretaris Van Rijn bij aanwezig was. Dit exoskelet is voor mensen met een dwarslaesie die hun dagelijks activiteiten weer willen oppakken. Dat meldt de TU Delft. 

De studenten, die samenwerken in Project MARCH, willen dwarslaesiepatiënten een extra hulpmiddel geven naast hun rolstoel. Met de exoskelet hopen de studenten deze mensen te helpen opnieuw te kunnen lopen.

“Dat is heel belangrijk want hiermee neemt de bewegingsvrijheid van de gebruiker toe en verbeteren sociale contacten met bijvoorbeeld familie, vrienden en collega’s omdat ze weer met elkaar op ooghoogte kunnen communiceren. Het gebruiken van een exoskelet heeft grote voordelen voor de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van de gebruiker. We zijn dan ook enorm trots dat we het nieuwe ontwerp op 24 maart aan de buitenwereld hebben gepresenteerd’, zegt teammanager Donald Dingemanse.

Sinds 2015 bouwt een team van studenten van de TU Delft een exoskelet. Zij werken hier een jaar lang, fulltime aan. Het nieuwste team dat sinds september 2016 aan het project werd, verbetert en optimaliseert het eerdere ontwerp uit 2015.

Door: Redactie Nationale Zorggids