Normal_bn_ersgaanloodzwareuitdagingaanvoorkngfgeleidehonden

In de tweede editie van het tv-programma Mud Masters VIPS: helden over de hindernis gaan verschillende BN’ers samen met een vriend, vriendin of familielid de sportieve uitdaging aan om voor KNGF Geleidehonden mee te doen aan een heftig obstacle run parcours. Met hun inzet vragen zij aandacht voor de geleidehonden. De race staat symbool voor de hindernissen die mensen met een visuele, lichamelijke of psychische beperking elke dag met hulp van hun geleidehond overwinnen. Dit meldt KNGF Geleidehonden.

Mud Masters VIPS: helden over de hindernis is een sportief entertainmentprogramma met een serieuze boodschap. Want natuurlijk komt het verhaal van de verschillende geleidehonden en hun bazen ook aan bod. Peter van der Heijden, afdelingshoofd Training & Cliëntenzorg bij KNGF Geleidehonden, licht toe: “Nederland telt ongeveer 2 miljoen mensen die een beperking ervaren in activiteiten op het gebied van horen, zien of mobiliteit. Mensen zonder beperking staan vaak niet stil bij de dagelijkse hindernissen waar mensen met een beperking tegenaan lopen. Met de geleidehond kunnen zij zelfstandig zijn en zoveel mogelijk uit het leven halen”.

Met het programma vraagt KNGF Geleidehonden niet alleen financiële steun voor de opleiding van de honden. Het draait ook om meer begrip voor de positie van mensen met een beperking, waarbij de betekenisvolle rol van de geleidehond duidelijk wordt getoond. Het kan gaan om een oud-militair met een posttraumatische stressstoornis die angstig wordt van een drukke supermarkt, of een kind met autisme dat in de schoenenwinkel te veel prikkels binnenkrijgt. “De professioneel getrainde hond heeft in al deze situaties een helpende rol.”

De deelnemers zijn: Tim en Rick Douwsma, Jaap en Kim Jongbloed, Yvonne Coldewijer en vriend Jasper, Roy Donders en zijn neef Jari, Evelien de Bruijn, Toine van Peperstraten, Dylan Haegens en Marit Brugman. Het programma wordt op 17 juni om 20.30 uur uitgezonden bij SBS6.

Door: Redactie Nationale Zorggids