Normal_laptop

Het NIVEL gaat samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, het RIVM en JKVG vzw een ondersteuningswijzer ontwikkelen. In deze ondersteuningswijzer kunnen mensen met een chronische ziekte of beperking interactieve online programma’s vinden die hen helpen in hun zoektocht naar betaald werk of met het uitvoeren van betaald werk. Naar verwachting is de wijzer voor het einde van dit jaar klaar voor gebruik. Dat meldt NIVEL. 

Voor mensen met een chronische ziekte of beperking is het vaak moeilijk om passend werk te vinden. En als zij eenmaal geschikt werk hebben gevonden is het moeilijk om terug te keren op de arbeidsmarkt en om hun werk vol te houden.

NIVEL verzamelt samen met Nederlandse en Vlaamse organisaties ondersteuningsprogramma’s (apps, websites) die mensen leren omgaan met hun beperking, maar ook waarmee ze hun behoeften beter kunnen uiten. Bij elk programma staat vermeld waar men de benodigde informatie kan vinden. Wie een geschikt programma kent, wordt gevraagd om hierover contact op te nemen met NIVEL. 

Door: Redactie Nationale Zorggids