Normal_hond_blindengeleidehond_hulphond

Hulphond Nederland komt met een nieuwe oplossing om meer hulphonden te kunnen opleiden en inzetten. Dankzij Mobility Leash van Athlon kunnen bedrijven via een financiële leaseconstructie een hulphond doneren. Zo kunnen meer mensen met een fysieke of therapeutische zorgvraag gebruikmaken van een hulphond en is het voor bedrijven laagdrempeliger om een maatschappelijke bijdrage te leveren. Dit meldt Hulphond Nederland.

Sinds de introductie van de bijzondere leaseconstructie op 1 mei 2017 zijn de eerste drie honden al gestart met hun opleiding. Dit betekent dat over enkele maanden het leven van drie mensen en hun families aanzienlijk verbetert door de inzet van een hulphond. “Ik vind het bijzonder dat Athlon haar expertise inzet om het mogelijk te maken dat nog meer bedrijven onze stichting kunnen steunen”, zegt Rudolph Strickwold, directeur Marketing en Commercie van Hulphond Nederland. “Door de innovatieve ideeën van Athlon kunnen wij meer mensen helpen.”

Hulphond Nederland bedacht de laagdrempelige leaseconstructie samen met mobiliteitsprovider Athlon. In maximaal 24 maandtermijnen financiert een bedrijf de opleiding van een hulphond. Om de continuïteit voor Hulphond Nederland te garanderen, financiert Athlon het volledige bedrag voor. De totale kosten van de opleiding en inzet van een hulphond kunnen oplopen tot wel 43.000 euro afhankelijk van het type zorg waarvoor een hond wordt ingezet. Met Mobility Leash kunnen bedrijven de opleiding geheel of gedeeltelijk financieren.

Marchel Koops, algemeen directeur van Athlon: “Wij geloven in de ambitie van Hulphond Nederland om vanaf 2018 minimaal 1.000 mensen per jaar te helpen met de inzet van een hulphond. Niet voor niets steunt Athlon al sinds 2010 het werk van de stichting. We zijn er trots op dat Hulphond Nederland hiermee meer mensen een nieuw perspectief kan bieden”.

Door: Redactie Nationale Zorggids