Normal_geld34

Volgens Frank Bluiminck, directeur Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, kunnen veel mensen met een verstandelijke beperking nog niet meekomen in de participatiesamenleving. Hij wil daarom ook dat mensen die geen betaalde baan kunnen krijgen wegens hun beperking een participatie-inkomen krijgen. Dat meldt VGN.

Vandaag praat de Tweede Kamer over de Participatiewet, de wet die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan betaald werk moet helpen. Bluiminck ziet echter dat er veel mensen zijn die niet in staat zijn om betaald aan het werk te gaan. Voor hen moet een andere oplossing bedacht worden, want het is noodzakelijk dat zij ook kunnen meedoen in de samenleving.

“Met een beetje creativiteit kunnen we mensen met een beperking veel meer inschakelen. Hun inspanningen zouden dan moeten worden beloond met een participatie-inkomen. Dat werkt veel meer motiverend dan een jarenlange bijstandsuitkering, waarop zij weer worden gekort als ze een vrijwilligersvergoeding krijgen”, aldus Bluiminck. 

Door: Redactie Nationale Zorggids