Normal_kantoor_baan_ontslag

De vorige week gelanceerde Toolbox Banenafspraak is bedoeld voor universitair medische centra (umc’s ) die werknemers met een arbeidsbeperking willen aannemen. Het is de bedoeling dat de toolbox hen helpt met het voldoen aan de Banenafspraak. Alle umc’s moeten tegen het einde van 2023 gemiddeld 224 werknemers met een arbeidsbeperking hebben aangenomen. Dat meldt Skipr.

Umc HR-adviseurs, leidinggevenden en afdelingshoofden kunnen gebruikmaken van de toolbox waarin handvatten, presentaties en documenten zitten voor het werken met mensen in de Participatiewet. De toolbox bevat filmpjes waarin werknemers met een arbeidsbeperking hun werk laten zien en wat zij daar zo leuk aan vinden. Bovendien s taan er diverse functieomschrijvingen in voor mensen met een beperking.

“Met de Banenafspraak hebben de umc’s zich gecommiteerd aan het realiseren van extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Om dit te ondersteunen hebben werknemers en werkgevers de handen ineen geslagen met dit initiatief vanuit SofoKleS”, aldus ontwikkelaar SoFoKleS (Sociaal Fonds voor de Kennissector). 

Door: Redactie Nationale Zorggids