Normal_ijsselmeer-challenge

NL Tour Rides organiseert op 27 augustus in samenwerking met maatschappelijk partner Fonds Gehandicaptensport de fietsuitdaging: De IJsselmeer Challenge. Sporters die meedoen fietsen langs polders, natuurgebieden, dijken en het IJsselmeer tijdens één van de vijf routes. De kortste route is 50 kilometer en de langste is 285 kilmoter. Dat meldt Fonds Gehandicaptensport. 

Fietsen is in Nederland met de paplepel ingegoten. Voor vele Nederlanders is bewegen en sporten de normaalste zaak van de wereld. Helaas is zelfstandig sporten niet voor iedereen een mogelijkheid. In Nederland zijn er namelijk 1,7 miljoen mensen met een handicap voor wie sporten niet vanzelfsprekend is. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor mensen met een handicap mogelijk te maken zodat ook zij altijd en overal kunnen sporten.

Door mee te doen aan de IJsselmeer Challenge kunnen sporters het verschil maken voor iemand met een handicap. Aanmelden kan via www.ijsselmeerchallenge.nl (beperkte plekken beschikbaar). Doneren is mogelijk.

Door: Redactie Nationale Zorggids