Normal_rolstoel__3_

Wat hebben mensen met een beperking of hun familie en naasten nodig voor een fijn en goed leven? Het ministerie van Volksgezondheid lanceerde deze week de website www.samensterkvoorkwaliteit.nl. Wie een beperking heeft kan hier zijn dromen, ideeen of wensen delen. Of vertellen over de zorg die hij of zij graag krijgt. Ieder(in) is - samen met andere partijen - nauw bij dit initiatief betrokken. Dat meldt Ieder(in).

De partijen werken samen in een coalitie. Zij willen dat de zorg verbetert. De coalitiepartners - waaronder Ieder(in), het ministerie van Volksgezondheid, Kansplus, LSR, LFB, V@VN, NVAVG, ZIN, IGZ, VGN en MEE NL - vinden een paar dingen heel belangrijk. Mensen met een beperking moeten meer keuzevrijheid hebben en geholpen worden als ze andere zorg nodig hebben. Mensen die zorgen voor iemand met een beperking moeten dat goed doen en het is van belang dat het bestuur goed luistert. En er dient samengewerkt te worden aan nieuwe dingen.

De coalitie noemt dit de ‘kwaliteitsagenda’. Om dit mogelijk te maken moeten begeleiders, familie of naasten zo goed mogelijk naar elkaar luisteren. Zodat ze goed rekening met de cliënt kunnen houden. Van wat hij fijn of belangrijk vindt. Tot de zorg die hij echt nodig heeft. Iedereen kan vanuit zijn rol het verschil maken. Want met elkaar zorg je voor betere zorg en een beter leven, aldus de samenwerkende partijen.

Door: Redactie Nationale Zorggids