Logo_fd-alliade

De Heerenveense zorginstelling Alliade gaat een aantal zorgsupers verkopen die nu verlies lijden. Supermarktdochter Support & Co biedt cliënten met een beperking een aangepaste werkplek en het doel is om deze cliënten te blijven plaatsen bij de supers. Er zijn al langer problemen met de zorgsupers en uit de jaarstukken blijkt dat het bedrijf nu definitief op zoek gaat naar een koper. Dit meldt RTL Nieuws.

Er werken 230 mensen met een beperking bij de zorgsupers. Volgens Alliade blijven deze cliënten geplaatst bij de supermarkten. Bovendien werken er 83 medewerkers op het kantoor van het bedrijf. In totaal worden dertien vestigingen van de zorgsuper in de verkoop gezet. Er wordt specifiek gezocht naar een koper die blijvende afspraken wil maken over de plaatsing van de zorgcliënten van Alliade.

Support & Co werd in 2003 opgericht onder de rechtsvoorganger van Alliade. In 2010 werd het verkocht aan Freya, het privébedrijf van de directeuren van Alliade. Dit leidde tot opspraak en een onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) die de zorginstelling dwong een einde te maken aan de schijn van belangenverstrengeling. In 2013 kwamen de zorgsupers weer in het bezit van Alliade. Nu wordt gezocht naar een nieuwe koper, één die kennis heeft van de detailhandel en van de Warenwet. “In 2017 zal worden gezocht naar een partij die Support & Co zou willen overnemen”, schrijft topman Erik Kuik in het jaarverslag.

Door: Redactie Nationale Zorggids