Normal_app_smartphone_iphone

Hagenaars met een beperking zouden meer technologische ondersteuning moeten krijgen, vindt Stichting Voorall, een Haagse belangenorganisatie voor mensen met een beperking. De organisatie wil dat er bijvoorbeeld een app komt die mensen vertelt waar het gehandicaptentoilet is, of blinden de weg wijst in de stad. Stichting Voorall wil dat Den haag dit jaar nog werkt aan de toegankelijkheid voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke of visuele beperking. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Deze en andere plannen komt voort uit een eigen onderzoek van Voorall waarin werd gekeken naar de rol van technologie in de ondersteuning van mensen met een beperking. De stichting zoekt financiële hulp van de gemeente Den Haag. Waar in 2017 de eerste stappen genomen moeten worden, vindt Voorall dat in 2018 vier algemeen toegankelijke innovaties gerealiseerd dienen te zijn.

De vier algemeen toegankelijke innovaties bieden ondersteuning bij het vinden van de weg, zoals een digitale afstandsbediening waarmee iedereen met een beperking deuren of liften kan openen. Een laatste idee is gebouwen kunnen ‘spreken’, dus als iemand met een beperking bijvoorbeeld het ziekenhuis binnenkomt dat een app direct vertelt waar ze heen moeten, war de lift is en waar het toilet zich bevindt. 

Door: Redactie Nationale Zorggids