Normal_ceesbakkerfotografie3

Woensdag 2 augustus wordt de jubileumeditie van het Nationaal G-Voetbaltoernooi gevierd. Aan dit jaarlijks terugkerend toernooi doen maar liefst 400 G-voetballers mee. Zo wordt voetballen voor iedereen met een handicap mogelijk gemaakt. Dit meldt Fonds Gehandicaptensport.

Aan het toernooi nemen maar liefst 400 G-voetballers (jong en oud) deel die allemaal in de échte tenues van clubs uit het betaald voetbal spelen en worden gecoacht door alle bekende trainers van de profclubs. Daarnaast zijn ook de topscheidsrechters die wekelijks fluiten in de Eredivisie present op dit voetbalfeest. Sportiviteit, plezier, respect en gelijkwaardigheid staan hoog in het vaandel tijdens het G-voetbaltoernooi. Het toernooi, gehouden bij BVV Barendrecht, is vrij toegankelijk.
 
Het Nationaal G-Voetbaltoernooi wordt georganiseerd door Coaches Betaald Voetbal de KNVB, BVV Barendrecht en de Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV). De dag wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Gehandicaptensport en de sponsors ING, Ziggo, Plus en Voetbal International.
 
Voor voetballiefhebbers met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking is voetbal niet zo toegankelijk. Er zijn namelijk aanpassingen bij de plaatselijke voetbalclub nodig zodat ook zij kunnen voetballen. Bijvoorbeeld door extra begeleiding of met passend voetbalaanbod in de buurt zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan voetballen. Voor deze voetballiefhebbers heeft de KNVB competities met aangepast voetbal, het G-voetbal.
 
Door: Redactie Nationale Zorggids