Normal_handicap__rolstoel__kind__speciaal_onderwijs__beperking

Bestuurder Kees Erends van ‘s Heeren Loo wil dat de gehandicaptenzorg op maat en de reguliere gehandicaptenzorg dichter bij elkaar komen te staan. De afgelopen jaren is er een verdeling ontstaan, waardoor het aanbod van de huidige gehandicaptenzorg niet meer aansluit op de behoefte van de cliënt. Dat meldt Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). 

Steeds meer ouders vragen op grootschalige manier aandacht voor de zorg die hun ernstig meervoudig gehandicapt kind ontvangt. Het pleidooi van Erends is een reactie op deze ontwikkeling. Hij wil dan ook dat instellingen ouders ook moeten helpen als hun kind geen zorg ontvangt. Instellingen zouden hun kennis moeten delen met ouders, zodat zij een antwoord krijgen op alledaagse vragen over bijvoorbeeld de invloed op relaties en werk.

Marike van Weelden ontwikkelde op basis van de ontstane problemen een voorstelling genaamd Lastige Ouders. “Wat me altijd heel erg verbaasd heeft in de zorg, is hoe snel je tegenover elkaar komt te staan. Terwijl je sámen het beste voor een kind wilt”, aldus Van Weelden. Zij koos er daarom voor om een theatervoorstelling te maken die ouders en andere betrokkenen samen brengt. 

Door: Redactie Nationale Zorggids