Normal_toetsenbord__gaming

Stichting HiPerks wil jongeren met een beperking helpen met het opbouwen van een sociaal leven. Hoe? Via gaming. De stichting is een initiatief van de 33-jarige gamer Paul van der Made die in 2013 een hersenbloeding kreeg. Naast online sociale relaties aangaan wil Van der Made beperkte jongeren ook helpen door het gamen voor hen toegankelijker te maken. Dat meldt NOS.

De rechterarm van Van der Made is compleet verlamd, evenals een deel van zijn rechterbeen. Ook is hij gedeeltelijk blind en heeft hij afasie, ofwel een taalstoornis. “Mijn site is nog in ontwikkeling, maar het wordt een plek waar jongeren kunnen zien welke spellen zij kunnen spelen met hun specifieke beperking. Ook publiceert hij daar hulpmiddelen (bijvoorbeeld muizen) waarmee jongeren gemakkelijker kunnen gamen. 

Over een maand gaat de website van HiPerks online. Van der Made heeft inmiddels van diverse jongeren toegezegd gekregen dat ze hem gaan ondersteunen. Zo komen er filmpjes met daarin gametips en wordt er een online groep opgezet waar jongeren steun vinden bij elkaar én komt er een Facebookpagina. 

Door: Redactie Nationale Zorggids