Normal_normal_igz_inspectie_voor_de_gezondheidszorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de Stichting La Touche in Kampen een Last onder Dwangsom opgelegd. Stichting La Touche is een kleine instelling voor mensen met niet aangeboren hersenletsel en  voldoet niet aan de eisen om de veiligheid van zorg te verbeteren. De instelling moet binnen twee weken de vastgestelde tekortkomingen herstellen. Dat meldt IGZ. 

Stichting La Touche kreeg al eerder een aanwijzing. In deze aanwijzing stond dat de organisatie op het gebied van cliëntdossier, medicatieveiligheid, deskundigheid en inzet van personeel en vrijheidsbeperking de zaken op orde moest hebben. Daar kreeg de stichting vier maanden de tijd voor.

Op 12 juli 2017 heeft de IGZ tijdens een onaangekondigd inspectiebezoek geconstateerd dat de Stichting La Touche niet of niet volledig aan deze aanwijzing heeft voldaan. De Stichting krijgt 2 weken om aan de last te voldoen. Als zij niet binnen deze termijn aan de last voldoet, moet La Touche - per week dat niet wordt voldaan - een dwangsom betalen van 1.000 euro. Dit met een maximum van 10.000 euro.

Door: Redactie Nationale Zorggids