Normal_normal_geld__portemonnee__muntgeld

Mensen met een licht verstandelijke beperking (lvb) en schulden komen of blijven soms moeilijk aan het werk. Om te voorkomen dat deze problemen hen in de weg zitten, moet de schuldhulpverlening beter. In opdracht van uitkeringsinstantie UWV start een onderzoek naar de huidige situatie van schuldhulpverlening aan lvb’ers en worden verbeterpunten gepresenteerd. Dat meldt SBCM. 

Het is niet ongewoon voor mensen met een lvb om een schuld te hebben. Het UWV vindt dat een integrale aanpak op het gebied van schuldhulpverlening aan mensen met een licht verstandelijk beperking vaak nog mist en heeft daarom SBCM, Hogeschool Utrecht, Hogeschool Leiden en MEE NL opdracht gegeven om een advies uit te brengen ter verbetering van de aanpak. De onderzoekers richten zich specifiek op lvb’ers met financiële problemen die al aan het werk zijn of in een traject hier naartoe zitten.

Met de resultaten moeten gemeenten, werkgevers en het UWV een betere bijdrage kunnen leveren aan het voorkomen van schulden bij mensen met een verstandelijke beperking. Het onderzoek loopt nog tot maart 2018.

Door: Redactie Nationale Zorggids