Normal_normal_rolstoel__3_

Een goede combinatie van moderne technologieën en fysieke aanwezigheid draagt bij aan de kwaliteit van de nachtzorg in de gehandicaptensector. Zorginstellingen die ’s nachts werken met zorg op afstand, ofwel uitluistersystemen, ervaren juist veel voordelen, zegt VGN-directeur Frank Bluiminck. Hij reageert hiermee op het bericht van ongeruste ouders en KansPlus over het gebruik van moderne technologieën in de gehandicaptenzorg. Dat meldt Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). 

“Wij zien dat het overgrote deel van onze leden ’s nachts gebruikmaakt van technische hulpmiddelen. Zij hebben daar vrijwel uitsluitend positieve ervaringen mee. Omdat blijkt dat je ’s nachts continu weet wat er in de slaapkamers gebeurt en zo nodig meteen kan handelen”, aldus Bluiminck.

Het gaat volgens de VGN-directeur om een combinatie van fysieke aanwezigheid en technologie. Hij benadrukt dat de gehandicaptenzorg mensenwerk blijft, maar technologie draagt zeker bij een veiligere nacht. Door ’s nachts minder mensen in te zetten, is er overdag meer personeel aanwezig.

Door: Redactie Nationale Zorggids